onsdag 17 mars 2010

Mina egna ideal!

Jag har inte koll på hur mycket jag tjatat om det här förut här på bloggen men jag har i vart fall väldigt mycket olika ideal som jag vill leva upp till. De flesta handlar om att agera logiskt och inte med känslor, alltså vara snäll och trevlig i alla lägen. Detta har jag fått från Gandhi, fast jag hade sett det som en omöjlighet om det inte vore för en enda människa i mitt liv. Eftersom han är en så genomgod man som gör det för sin egen skull och inte för någon annan, (såvida vi människor kan vara snälla utan baktanke) ska jag inte uppge hans namn. Han vet om han mot förmodan läser detta.

Jag vill också hela tiden försöka upplysa människor i de frågor som jag anser viktiga. Jag är kanske för ung i mitt mognande eller för uppjagad av tankarna att jag har svårt för de frågor som faller mig utanför smaken. Utseende, pengar, egoism, uppmärksamhetsbehov som inte baseras på prestationer m.m. Jag kritiserar de människor som inte delar samma intressen som oupplysta, döm mig för det gör jag själv! Syftet med det hela är ju gott men frågan är om det är så bra ändå...

Jag själv står alltså dagligen inför medvetna/omedvetna val där jag konfronteras med samma situationer. jag frestas att hela tiden ta den lättare, oupplysta vägen som de flesta (kanske alla) som jag dagligen ser gör! Nu menar jag inte att alla är elaka eller helt korkade!

Jag har en tanke om att bli vegetarian, främst i ett syfte att testa hur stor kontroll min hjärna har över min kropp. Denna kamp mellan dessa två beståndsdelar är den som jag vill börja jobba på, inte bara genom dieten.

Varje dag hör jag kommentarer kring mitt långa hår och skägg. Det är härligt att se hur mycket uppståndelse och faktiskt reaktioner det kan föra med sig. Jag har flera olika skäl till att jag låter det växa, främst att visa mitt ointresse för det yttre men också för att det klassiskt är en symbol för den fattige och utstötte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar