fredag 19 mars 2010

Framgång?

Som en hämd sköt igår palestinier en raket in i Israel och döde en thailändare. Israel lät inte vänta med sitt svar. Inatt har minst 10 olika raket attacker från F-16 plan och Apache helikoprtar avfyrats (båda amerikanska som skänkts som bistånd till Israel).

"An eye for an eye makes the whole world blind" sa Ghandi en gång i tiden, kanske kan vara värt att tänka på i det här läget! Detta gäller alltså för båda läger.

Jag har svårt att förstå dock hur en ockupationsmakt som USA inte ställer samma ockupationsregler till sin nära vän Israel. Även om USA i början avsade sig allt nationsbyggande arbete i Afghanistan så gav de bistånd/möjligheter för Afghansk utveckling (jag vet att det inte var ett så lyckat arbete dock). Det mitt partiska sinne inte förstår är varför inte Israel försöker göra samma sak? Bygga upp en suverän och säker Palestinsk stat? För att de hatar muslimer/araber? Jag är frågande...

1 kommentar:

  1. Påminner mest om ett bråk mellan två ungar i sandlådan. Problemet är som alltid stolthet, och oviljan att låta den skadas. De har inte riktigt fattat att omvärlden redan förlorat respekt för dem båda!

    BTW, prenumererar du på national geographics youtubekanal? Om inte bör du göra det!

    SvaraRadera