torsdag 25 februari 2010

Världen genom mina ögon.

Min blogg handlar ju om det som jag ser, upplever, tänker, tycker och framförallt framför! En blogg är trots allt ett uttryckssätt för en människa. Det är trots allt så att vi skribenter trycker på "publicera" och därmed vill vi visa andra vad vi skrivit/fotat osv. Jag gör det mycket för att jag har åsikter och vill träna på att få ut dem. Det jag skriver här måste inte alltid vara det mest genomarbetade eller korrekta, men det är min åsikt i en viss fråga just där och då!

Jag behöver aldrig skämmas över de saker jag skriver (få undantag), detta för att jag framför mina åsikter i frågor och framför några få och bara ibland välarbetade belägg (detta för att jag inte tar bloggandet så seriöst ändå). Det är dock för läsaren uppenbart om jag har läst på mig eller bara snabbt vill påpeka något.

Det jag försöker få sagt med denna ovanligt virriga text är att jag undrar hur vissa människor ser på sitt bloggande? Jag vet att det inte finns några regler eller normer för hur bloggar ska vara eller vilket syfte de ska ha. Helt rätt! Alla olika intressen ska stimuleras utav bloggandet! MEN!

De människor som dagarna långa lägger upp bilder på sina egna kroppar och sitt utseende måste väl ändå någon gång fundera på vilket syfte någon läser/tittar på detta? Om jag varje dag la ut utmanande bilder på mig själv så skulle jag helt säkert tänka på hur människor kollar på detta? jag förstår att kommentarerna och den uppmärksamheten som de egentligen står för är trevlig, men till vilket pris? Nu blir jag väldigt våldsam i tonen och jag hoppas ni förstår att detta bara är hypotetiskt och att jag inte menar illa utan bara funderar kring ämnet, när jag hävdar att:

De människor som på bloggen lägger upp sådana bilder och skriver tillhörande texter borde kunna gå nakna på stan också? Vara med i åldersbegränsade filmer och tidningar osv...
Jag vet att det låter konstigt men det är egentligen sanningen, fast sanningen är aldrig så enkel. Eftersom att det är den typen av bloggar som dominerar läsarna så innebär det att det finns ett behov och de fyller det. Så egentligen är det väl läsarna till dessa bloggar som egentligen är konstiga?

Egentligen är det ingen som är konstig! Alla människor har genom alla tider velat ha uppmärksamhet, vad det än kostat! Vi har idag ett nytt medium som tillåter detta ske väldigt fort och enkelt, bloggandet! Jag förstår inte varför sveriges största bloggar inte handla rom sådant som rör våra liv och inte kring vårat utseende, men sen återigen så ser många människor det som samma sak!


2 kommentarer:

 1. Det är egentligen konstigt att vi ser ner på människor som vill ha uppmärksamhet, det är ju egentligen ett männkligt behov.

  Jag tror inte uppmärksamhetsbehovet är något fel, men det finns bättre sätt att uppnå det, till exempel att göra någon helt fantastiskt.

  Om man gör något som är verkligt fantastiskt, kommer man för eller senare få den uppmärksamhet man förtjänar!

  Jag är nyfiken på vad du tycker om mitt senaste inlägg!

  SvaraRadera
 2. Helt rätt! jag håller med om att uppmärksamhet är naturligt! Det är just sättet som jag har problem med... Antog att det var underförstått men det går inte att i text vara för tydlig!

  SvaraRadera