onsdag 24 februari 2010

Propaganda, den bästa vägen?

Det är en artikel som publicerades i DN som ni hittar här som ligger till grund för detta inlägg. Artikeln för er som inte orkar läsa handlar om att Israel nu försöker göra global propaganda för att återfå ett bättre rykte efter det senaste Gazakriget.

Det går ut på att den egna befolkningen ska i all kontakt med utlänningar förespråka de goda sakerna med staten Israel. Artikelförfattaren hävdar att det israeliska informationsdepartementet har någon slags lista över vilka saker som medborgarna kan ta upp, med självklart felaktig fakta och uppblåst propaganda. En del information ska vara helt korrekt t.ex. kunskapen om konstbevattning som Israel är ledande i, de glömmer bara nämna att palestinier dör av vattenbrist just därför. Konstbevattning är ett stort miljöproblem i ett globalt perspektiv också!

Konstigast av allt är dock att Israel satsar på att prata om hur bra landet är istället för att visa det i sina gärningar. Att beställa mord utomlands och utnyttja andra länders pass vid dessa dåd, bomba oskyldiga palestinier som är instängda av just israelerna själva och fortsätta hävda att landet inte tillhör palestinier och israeler utan endast det judiska folket.

Hoppas israelerna inser vad som är effektivast väldigt snart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar