måndag 19 december 2011

Ekonomi och rasism

I samma vind som bär fram en ekonomiskt "ansvarstagande" politik tar också rasismen segel. Det är intressant att se hur vårt svar mot en ökande rasism, främlingsfientlighet, kalla det vad du vill är att öka klyftorna och minska den sociala mobiliteten. Vi verkar tro att om statsfinanserna klarar sig så kommer också demokratin, mångfalden, samverkan och tilliten åtminstone vara på samma nivå som vi har nu. Tyvärr verkar vi missa själva poängen med att försvara statsfinanserna, människorna bakom den.

Jag vill rädda Sveriges statsfinanser om den jobbar för att alla människor ska få samma möjligheter, är aktiv i att göra världen bättre och satsar på att alla i landet mår bra. Men dagens politiska ledning är tyvärr ute efter att skapa ett liberalistiskt (oreglerat) landskap där tron om att fri marknad av sig själv strävar efter människans bästa urholkar Sverige på sina värden, mer än någon invandringsvåg någonsin kommer göra. Den mesta forskning säger att Sverige är ett av de länder i världen som kommit längst i att genom jämlikhet förbättra samhället. Samtidigt jobbar Reinfeldt och Co. med att göra Sverige till ett USA där alla människor drömmer bort från sin verklighet, förutom de 1 % som faktiskt får allt som de vill ha.

Snälla Sverige, vakna! Hotet är inte Mahmoud, Mmbeki eller Chan... Hotet är att vi låter det Sverige står för, förfalla under rubriken ekonomiskt oroliga tider!

P.S.
Jag strävar inte efter någon kommunism, inte heller någon socialdemokrati i sig. Jag vill leva i en värld där fokus för allt är en miljömässigt och socialt hållbar värld som med hjälp av pengarnas kreativa makt skapas.
D.S.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar